Coinbase

Author Topic: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3  (Read 5755 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline plusminus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Email
No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« on: October 08, 2006, 03:56:05 pm »
I Installed Admo v2 for SMF rc3 on my SMF 1.1 RC3 Board, but i can't see any Ad-Configuration-Menu! Nowhere!

Using default theme + English language

My Package-List shows me that i correctly installed the mod and i definitely know, that ther were NO err-messages installing this.

Quote
2.     Ad Managment      2.0       [ Uninstall ]  [ List Files ]  [ Delete ]

De-Installed --> Installed it ~3 times, everything perfect except.. after hitting "uninstall":
Quote
Error in Package Installation
At least one error was encountered during a test installation of this package. It is strongly recommended that you do not continue with installation unless you know what you are doing, and have made a backup very recently. This error may be caused by a conflict between the package you're trying to install and another package you have already installed, an error in the package, a package which requires another package that you don't have installed yet, or a package designed for another version of SMF.
Followed by (same window)

Quote
Installing this package will perform the following actions:
   Type    Action    Description
1.    Execute Modification    ./index.php    Test failed
2.    Execute Modification    ./Sources/Subs.php    Test failed
3.    Execute Modification    ./Themes/default/index.template.php    Test failed
4.    Execute Modification    ./Themes/default/BoardIndex.template.php    Test failed
5.    Execute Modification    ./Themes/default/Display.template.php    Test failed
6.    Execute Modification    ./Themes/default/MessageIndex.template.php    Test failed
7.    Execute Modification    ./Sources/ManagePermissions.php    Test failed
8.    Delete File    ./Sources/Ads.php    
9.    Delete File    ./Sources/LoadAds.php    
10.    Delete File    ./Themes/default/Ads.template.php    
11.    Delete File    ./Themes/default/languages/Ads.english.php

So what do I have to change manually or any other solution for this ?

grtz, plusminus

Offline jerm

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 726
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #1 on: October 08, 2006, 04:25:24 pm »
I have come across this problem with installing mods in genearl on other peoples boards. Everything seems to install fine, but nothings there and then they get a crap load of errors when they go to uninstall.
If you are feeling adventurous.. uninstall the mod anyways(with the errors) then re-install. If it still doesn't appear, you will have to manually install it.

Offline plusminus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Email
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #2 on: October 08, 2006, 04:27:34 pm »
Quote
De-Installed --> Installed it ~3 times, everything perfect except.. after hitting "uninstall":

Is there a "How-To" Manual-Install ???

Offline jerm

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 726
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #3 on: October 08, 2006, 04:30:25 pm »
Well, kinda
http://www.smfads.com/forums/index.php?topic=22.0
Will show you how to install for the theme files..
The rest, try reading this first:
http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=402.msg531#msg531

Offline plusminus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Email
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #4 on: October 08, 2006, 05:17:55 pm »
Ok that worked great!!!

The Package somehow just pretended to be installed  ;)

For the others:

Open:
package-info.xml
and handle it like this:
http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=402.msg531#msg531

Read:
install.xml
Manually copy+paste the file to the driectories

Still questions? Paste here, i'll get notified...

 (Auch auf Deutsch ;) )

Offline betaboss.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • Betaboss.com - ...was Du Ihm oder Ihr schon immer in's Gesicht sagen wolltest! Helft mit!
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #5 on: October 11, 2006, 08:48:13 am »
Ok that worked great!!!

The Package somehow just pretended to be installed  ;)

For the others:

Open:
package-info.xml
and handle it like this:
http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=402.msg531#msg531

Read:
install.xml
Manually copy+paste the file to the driectories

Still questions? Paste here, i'll get notified...

 (Auch auf Deutsch ;) )

hi Plusminus
hi Jerm

I was going to apply the manual changes accorging to http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=402.msg531#msg531
but i just dont get it, because:

1. in package-info.xml i look for "file name= "A TEMPLATE-NAME"" and finde <require-file name="Ads.template.php" destination="$themedir" />
but after that I dont find a "<search position="..."
(I tryed the same n install.xml, but there i find "File name="A TEMPLATE-NAME"" several times

2. my second question is: do i have to apply it before installing the mod? i geuss so but am not sure...
so i am just confused

you may post in deutsch too!

Thanks
Betaboss.com

Here is the code of package-info.xml:

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE package-info SYSTEM "http://www.simplemachines.org/xml/package-info">
<package-info xmlns="http://www.simplemachines.org/xml/package-info" xmlns:smf="http://www.simplemachines.org/">
   <name>Ad Managment</name>
   <id>jeremy:ads</id>
   <type>modification</type>
   <version>2.0</version>

   <install for="1.1 RC3">
      <readme type="file">readme.txt</readme>
      <code>install.php</code>
      <modification>install.xml</modification>
      <require-file name="Ads.php" destination="$sourcedir" />
      <require-file name="LoadAds.php" destination="$sourcedir" />
      <require-file name="Ads.template.php" destination="$themedir" />
      <require-file name="Ads.english.php" destination="$languagedir" />
   </install>
   
   <uninstall>
      <modification reverse="true">install.xml</modification>
      <remove-file name="$sourcedir/Ads.php" />
      <remove-file name="$sourcedir/LoadAds.php" />
      <remove-file name="$themedir/Ads.template.php" />
      <remove-file name="$languagedir/Ads.english.php" />
   </uninstall>
</package-info>
« Last Edit: October 11, 2006, 08:51:53 am by betaboss.com »
http://www.betaboss.com
Betaboss.com - ...was Du Ihm oder Ihr schon immer in's Gesicht sagen wolltest! Helft mit!

Offline plusminus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Email
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #6 on: October 12, 2006, 12:51:16 am »
Code: [Select]
   <install for="1.1 RC3">
      <readme type="file">readme.txt</readme>
      <code>install.php</code>
      <modification>install.xml</modification>
      <require-file name="Ads.php" destination="$sourcedir" />
      <require-file name="LoadAds.php" destination="$sourcedir" />
      <require-file name="Ads.template.php" destination="$themedir" />
      <require-file name="Ads.english.php" destination="$languagedir" />
   </install>

You interpret:
     
Code: [Select]
<require-file name="Ads.php" destination="$sourcedir" />as: "Ads.php" has to be copied into the "source"-Directory

Quote
"require-file" bedeutet ja "Datei wird benötigt"

Btw: Language-Dir is inside your themedir if i remember correctly...

Noch fragen? Got questions?

Offline Mashahood

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #7 on: October 12, 2006, 03:36:33 pm »
I Installed Admo v2 for SMF rc3 on my SMF 1.1 RC3 Board, but i can't see any Ad-Configuration-Menu! Nowhere!

Using default theme + English language

My Package-List shows me that i correctly installed the mod and i definitely know, that ther were NO err-messages installing this.

Quote
2.     Ad Managment      2.0       [ Uninstall ]  [ List Files ]  [ Delete ]

De-Installed --> Installed it ~3 times, everything perfect except.. after hitting "uninstall":
Quote
Error in Package Installation
At least one error was encountered during a test installation of this package. It is strongly recommended that you do not continue with installation unless you know what you are doing, and have made a backup very recently. This error may be caused by a conflict between the package you're trying to install and another package you have already installed, an error in the package, a package which requires another package that you don't have installed yet, or a package designed for another version of SMF.
Followed by (same window)

Quote
Installing this package will perform the following actions:
   Type    Action    Description
1.    Execute Modification    ./index.php    Test failed
2.    Execute Modification    ./Sources/Subs.php    Test failed
3.    Execute Modification    ./Themes/default/index.template.php    Test failed
4.    Execute Modification    ./Themes/default/BoardIndex.template.php    Test failed
5.    Execute Modification    ./Themes/default/Display.template.php    Test failed
6.    Execute Modification    ./Themes/default/MessageIndex.template.php    Test failed
7.    Execute Modification    ./Sources/ManagePermissions.php    Test failed
8.    Delete File    ./Sources/Ads.php    
9.    Delete File    ./Sources/LoadAds.php    
10.    Delete File    ./Themes/default/Ads.template.php    
11.    Delete File    ./Themes/default/languages/Ads.english.php

So what do I have to change manually or any other solution for this ?

grtz, plusminus

Well I have faced the smiller problem several time...currently using plesk as control panel.....if you would create a folder in ./Packages/temp and change the owner and chmod of temp folder (to 777) it may start working...

SMF Ads Support Forum

Re: No Menus with AdMod v2 and SMF 1.1 RC3
« Reply #7 on: October 12, 2006, 03:36:33 pm »
.

 

.