Coinbase

Author Topic: Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)  (Read 18968 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
NEXT EDIT: In your themes directory of the theme you want to modify find the "Index.template.php" file open it.

In same file find:

Quote
   echo '

and replace with:

Quote
   global $modSettings;
   echo '</td></tr>';
if ($modSettings['js_text_displayads_botindex'] && allowedTo('ad_manageperm'))
{
   echo '   <tr><td id="bodyarea">
            <div align="center">',$modSettings['js_text_content'],'</div><br /></td></tr>';
}

   echo '</table>';

Save, close and upload....after backing up the original "Index.template.php"

Which "echo'" do I replace? 

Also, if the theme doesn't contain one of the files mentioned, like "MessageIndex.template.php," do I make the changes in the "MessageIndex.template.php" for the default theme instead?
« Last Edit: August 09, 2006, 05:00:17 am by cslepage »

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
If the theme you are using doesn`t contain one of the template files the changes will have already been made to the one in the default theme so you don`t have to worry about those edits. Also you want to be looking for the first:

Quote
   echo '

after the first edit you made in that file. Does that make sense.

NOTE: Remember to backup the file you are working on before editing anything.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #2 on: August 09, 2006, 12:50:41 pm »
If I make those changes to the files in the default theme, does that mean the ads I intend for the non default theme will also show up in the default theme?

I have a forum on my board with its own theme, and only that forum, initially, would have ads.

Also, can this mod be used to show ads only to guests?

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
You shouldn`t have to make any changes to the default theme files. When the mod installs it only installs to the default theme. You have to make changes to any template files that are in your custom theme folder. Yes this mod can be used only to show ads to guests if this is the way you have it set in your permissions.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
If the theme you are using doesn`t contain one of the template files the changes will have already been made to the one in the default theme so you don`t have to worry about those edits. Also you want to be looking for the first:

Quote
   echo '

after the first edit you made in that file. Does that make sense.

The next echo ' I see is in here:

function template_main_below()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    echo '</td>
    </tr></table>';

Is that the one I replace?

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
No goto the next, try to find the one (and there is one in most templates) that as the space at the front of it.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #6 on: August 09, 2006, 08:13:11 pm »
Here's the rest of the file after the first edit:

Quote
        <td class="bg" style="padding: 1ex 20px 2ex 20px;">';
}

function template_main_below()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    echo '</td>
    </tr></table>';

    // Show the "Powered by" and "Valid" logos, as well as the copyright.  Remember, the copyright must be somewhere!
    echo '

    <div class="bg" style="text-align: center; padding-bottom: 1ex;', $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? ' width: 100%;' : '', '">
        <table cellspacing="0" cellpadding="3" border="0" align="center" width="100%">
            <tr>
                <td valign="middle" align="center" style="white-space: nowrap;">
                    ', theme_copyright(), '
                </td>
            </tr>
        </table>';

    // Show the load time?
    if ($context['show_load_time'])
        echo '
        <span class="smalltext">', $txt['smf301'], $context['load_time'], $txt['smf302'], $context['load_queries'], $txt['smf302b'], '</span>';

    echo '
        </div>';

    // This is an interesting bug in Internet Explorer AND Safari.  Rather annoying, it makes overflows just not tall enough.
    if ($context['browser']['is_ie'] && !$context['browser']['is_ie4'] || $context['browser']['is_mac_ie'] || $context['browser']['is_safari'])
    {
        // The purpose of this code is to fix the height of overflow: auto div blocks, because IE can't figure it out for itself.
        echo '
        <script language="JavaScript" type="text/javascript"><!--';

        // Unfortunately, Safari does not have a "getComputedStyle" implementation yet, so we have to just do it to code...
        if ($context['browser']['is_safari'])
            echo '
            window.addEventListener("load", smf_codeFix, false);

            function smf_codeFix()
            {
                var codeFix = document.getElementsByTagName ? document.getElementsByTagName("div") : document.all.tags("div");

                for (var i = 0; i < codeFix.length; i++)
                {
                    if (codeFix.className == "code" && codeFix.offsetHeight < 20)
                        codeFix.style.height = (codeFix.offsetHeight + 20) + "px";
                }
            }';
        else
        {
            echo '
            var window_oldOnload = window.onload;
            window.onload = smf_codeFix;

            function smf_codeFix()
            {
                var codeFix = document.getElementsByTagName ? document.getElementsByTagName("div") : document.all.tags("div");

                for (var i = 0; i < codeFix.length; i++)
                {
                    if (codeFix.currentStyle.overflow == "auto" && (codeFix.currentStyle.height == "" || codeFix.currentStyle.height == "auto") && (codeFix.scrollWidth > codeFix.clientWidth || codeFix.clientWidth == 0))
                        codeFix.style.height = (codeFix.offsetHeight + 36) + "px";
                }

                if (window_oldOnload)
                    window_oldOnload();
            }';
        }

        echo '
        // --></script>';
    }

    echo '
    </body>
</html>';
}

// Show a linktree.  This is that thing that shows "My Community | General Category | General Discussion"..
function theme_linktree()
{
    global $context, $settings, $options;

    // Folder style or inline?  Inline has a smaller font.
    echo '<span class="nav"', $settings['linktree_inline'] ? ' style="font-size: smaller;"' : '', '>';

    // Each tree item has a URL and name.  Some may have extra_before and extra_after.
    foreach ($context['linktree'] as $link_num => $tree)
    {
        // Show the | | |-[] Folders.
        if (!$settings['linktree_inline'])
        {
            if ($link_num > 0)
                echo str_repeat('<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/linktree_main.gif" alt="| " border="0" />', $link_num - 1), '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/linktree_side.gif" alt="|-" border="0" />';
            echo '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/folder_open.gif" alt="+" border="0" />&nbsp; ';
        }

        // Show something before the link?
        if (isset($tree['extra_before']))
            echo $tree['extra_before'];

        // Show the link, including a URL if it should have one.
        echo '<b>', $settings['linktree_link'] && isset($tree['url']) ? '<a href="' . $tree['url'] . '" class="nav">' . $tree['name'] . '</a>' : $tree['name'], '</b>';

        // Show something after the link...?
        if (isset($tree['extra_after']))
            echo $tree['extra_after'];

        // Don't show a separator for the last one.
        if ($link_num != count($context['linktree']) - 1)
            echo $settings['linktree_inline'] ? ' &nbsp;|&nbsp; ' : '<br />';
    }

    echo '</span>';
}

// Show the menu up top.  Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    // Show the [home] and [help] buttons.
    echo '
                <a href="', $scripturl, '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/home.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[103]), '</a>', $context['menu_separator'], '
                <a href="', $scripturl, '?action=help" target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/help.gif" alt="' . $txt[119] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[119]), '</a>', $context['menu_separator'];

    // How about the [search] button?
    if ($context['allow_search'])
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=search">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/search.gif" alt="' . $txt[182] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[182]), '</a>', $context['menu_separator'];

    // Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
    if ($context['allow_admin'])
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=admin">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/admin.gif" alt="' . $txt[2] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[2]), '</a>', $context['menu_separator'];

    // Edit Profile... [profile]
    if ($context['allow_edit_profile'])
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=profile">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/profile.gif" alt="' . $txt[79] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[467]), '</a>', $context['menu_separator'];

    // The [calendar]!
    if ($context['allow_calendar'])
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=calendar">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/calendar.gif" alt="' . $txt['calendar24'] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt['calendar24']), '</a>', $context['menu_separator'];

    // If the user is a guest, show [login] and [register] buttons.
    if ($context['user']['is_guest'])
    {
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=login">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/login.gif" alt="' . $txt[34] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[34]), '</a>', $context['menu_separator'], '
                <a href="', $scripturl, '?action=join">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/register.gif" alt="' . $txt[97] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[97]), '</a>';
    }
    // Otherwise, they might want to [logout]...
    else
        echo '
                <a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/logout.gif" alt="' . $txt[108] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[108]), '</a>';
}

?>

I honestly don't know which "echo" to choose.

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #7 on: August 09, 2006, 09:05:46 pm »
Find this part in the file:

Quote
    echo '
        </div>';

    // This is an interesting bug in Internet Explorer AND Safari.  Rather annoying, it makes overflows just not tall enough.
    if ($context['browser']['is_ie'] && !$context['browser']['is_ie4'] || $context['browser']['is_mac_ie'] || $context['browser']['is_safari'])
    {

and replace the:

Quote
    echo '

part with this:

Quote
   global $modSettings;
   echo '</td></tr>';
if ($modSettings['js_text_displayads_botindex'] && allowedTo('ad_manageperm'))
{
   echo '   <tr><td id="bodyarea">
            <div align="center">',$modSettings['js_text_content'],'</div><br /></td></tr>';
}

   echo '</table>';

NOTE: back it up before trying this.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #8 on: August 09, 2006, 09:40:39 pm »
None of the three themes I use (default, helios multi, smiley) would accept that modification.  I can get ads to show up as the second message, and on the board index, but none of the others work so far.

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
The default theme should already be modified, you don`t have to do that at all.

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #10 on: August 09, 2006, 09:49:15 pm »
When I installed the 1.07 ad mod, I got "failure" on index.template.php, boardindex.template.php, and display.template.php.

Oh, and I was wrong:  everything but ads at the top and bottom are working.
« Last Edit: August 09, 2006, 09:53:00 pm by cslepage »

Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
And that is for the default theme ???

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #12 on: August 09, 2006, 10:42:09 pm »
I found it!

I had to find this:

Quote
    echo '</td>
    </tr></table>';

    // Show the "Powered by" and "Valid" logos, as well as the copyright.  Remember, the copyright must be somewhere!
    echo '

And replace

Quote
echo '</td>
    </tr></table>';

with:

Quote
   global $modSettings;
   echo '</td></tr>';
if ($modSettings['js_text_displayads_botindex'] && allowedTo('ad_manageperm'))
{
   echo '   <tr><td id="bodyarea">
            <div align="center">',$modSettings['js_text_content'],'</div><br /></td></tr>';
}

   echo '</table>';


Offline bigguy

  • Support
  • Elite Member
  • *
  • Posts: 1518
    • SMF Helper
Glad you found it. Is it all working fine now ???

Offline cslepage

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • Email
Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #14 on: August 09, 2006, 10:50:45 pm »
Yes it is!  The only thing that would make it better would be for me to upgrade my forum to a newer version of SMF to get more ad features.

SMF Ads Support Forum

Re: Edits for ad mod_1-0-7_v1-0-2b on Smf 1.0.7 (Index.template.php edits)
« Reply #14 on: August 09, 2006, 10:50:45 pm »
.